Hotelový (ubytovací) program, ideálna príležitosť ako ochrániť a zhodnotiť vaše peniaze

post image
background image

V momentálnej situácii je slovo inflácia jedným z často skloňovaných výrazov, s ktorým sa stretávame. Ochrániť peniaze je v záujme každého a ešte lepšie je, ak sa peniaze aj zúročia.

Existuje nespočetné množstvo užitočných rád ako k tomu pristupovať. Mnohí odporúčajú peniaze rozdeliť, odborne sa tomu hovorí diverzifikovať riziká investovania. V zásade ide o to, aby sa peniaze rozložili do rôznych investičných príležitostí ako sú napríklad fondy, akcie či nehnuteľnosti. 

Práve posledná spomenutá kategória, investičná nehnuteľnosť či už rezidenčná alebo rekreačná, je jednou z možností ako peniaze ochrániť pred infláciou. Ide o investíciu kúpenú za účelom jej zhodnotenia. Peniaze sa vám zhodnocujú už len tým, že cena realít z roka na rok rastie.  V prípade, že by ste ju chceli predať ďalej, suma za predaj bude určite vyššia. 

Ďalšou možnosťou je prenajímanie s cieľom inkasovať mesačný nájom za jej využívanie. Ako často budete nehnuteľnosť obývať vy a na aké dlhé obdobie bude určená na prenajímanie, je na vašom rozhodnutí. V prípade, že chcete z prenájmu finančne vyťažiť čo najviac, je ideálne nájsť podnájomníka na celý rok, čo môže byť častokrát problém. Zároveň tu vstupujú ďalšie premenné s ktorými je potrebné vopred rátať ako napríklad údržba či rekonštrukcia nehnuteľnosti. 

Zaujímavou alternatívou ako sa vyhnúť rôznym nepríjemným situáciám, môže byť  prenajímanie svojho apartmánu prostredníctvom prevádzkovateľa. To znamená, že vašu nehnuteľnosť spravuje buď priamo správcovská spoločnosť alebo spoločnosť zaoberajúca sa prenájom investičných nehnuteľností, prostredníctvom ktorej vstupujete do takzvaného hotelového programu. Ich cieľom je zabezpečiť efektívne využívanie a zhodnocovanie vašej investície. 

Jednoducho zhrnuté, hotelový program znamená, že svoju nehnuteľnosť využívate vtedy, keď si to naplánujete a mimo tohto času sa prenajíma ďalej. V závislosti od ponuky jednotlivých spoločností, je vopred stanovený počet dní v hlavnej sezóne i mimo nej, kedy majiteľ môže obývať svoj apartmán a v čase, keď ho nevyužíva, je určený pre prípadných záujemcov. Za hlavnú turistickú sezónu sa považuje obdobie od konca decembra po obdobie veľkonočných sviatkov v nasledujúcom roku a počas letných prázdnin.

Prevádzkovateľ hotelového programu zabezpečí komplexné služby ako ponúkanie ubytovania novým záujemcom, správu rezervačného systému, zákaznícky servis, upratovanie interiérov, údržbu exteriérov, technickú podporu, prevádzku recepcie, SBS objektu atď. a vy s tým už nemáte ďalšie dodatočné starosti.

Tržba z prenájmu sa rozdelí medzi vlastníka a prevádzkovateľa ubytovacieho programu na základe zazmluvneného percentuálneho pomeru. Zisk majiteľa sa ešte očistí o vopred dohodnuté náklady ako napríklad poplatky správcovskej spoločnosti, upratovanie, poistenie či daň z príjmu podľa platnej legislatívy. Prevádzkovateľ zo svojho podielu hradí rezervačný systém a administratívu s tým spojenú, odmenu ubytovacím platformám či napríklad náklady na marketing. 

Do hotelového programu môžu vstúpiť fyzické ako i podnikateľské subjekty. Zisk z prenájmu sa vyplatí potom buď na základe vyúčtovacieho predpisu nájomného, alebo na základe vystavenej faktúry. Pri 40-60% obsadenosti tak môžete dosiahnuť ročný výnos investície 3%-5%.

Práve pre množstvo bonusov, ktoré takáto spolupráca prináša a vďaka pozitívnej skúsenosti s hotelovým programom z projektu Vila Zuberec, ponúkame možnosť vstupu do hotelového programu aj vo svojom novom pripravovanom projekte Gerlach Rezort v okrese Poprad. 

Štandardné vybavenie apartmánu je pre nás samozrejmosťou. Pre pocit bezstarostného relaxu vám ponúkame možnosť zariadenia vášho budúceho bytu na kľúč. Dizajn zariadenia bol navrhnutý a starostlivo vybratý s ohľadom na kvalitu, modernosť a funkčnosť. Okrem možnosti vstupu do hotelového programu, môžete využívať spoločnú lyžiareň priamo v objekte, či komplex služieb, ktorý prinesie dobudovanie tretej etapy projektu. Majitelia nehnuteľností tak nájdu vo svojom bezprostrednom okolí wellness, reštauráciu, fitness, chillout zónu, detské ihrisko a iné. 

Všetky starosti tak ponecháte na našich pleciach a vy si budete nerušene vychutnávať rôznorodé možnosti športového a rekreačného využitia, ktoré vám táto lokalita ponúka.

Apartmánové domy situované pod Tatrami vám tak poskytnú bezstarostný relax a návratnosť vašej investície.