VI GROUP bol súčasťou konferencie REALITY Summit 2023

post image
background image

VI GROUP bol súčasťou konferencie REALITY Summit 2023

V máji sa konal štvrtý ročník konferencie REALITY Summit 2023. Počas dvoch dní odznelo mnoho zaujímavých tém a k jednej z nich bol prizvaný aj náš kontateľ, Juraj Duška. Diskutoval na tému o architektonických súťažiach, s ktorou má naša spoločnosť VI GROUP bohaté skúsenosti.

Hoci máme v našom tíme niekoľko skúsených architektov, ktorí by vedeli priniesť kvalitné návrhy, aj napriek tomu majú u nás súťaže svoje miesto. Ako spomenul v diskusii Juraj Duška: „Vidíme v tom zmysel, nakoľko tým dávame priestor širšiemu pohľadu na vec, ktorý môže priniesť zaujímavé a inovatívne riešenia“.

Poslednou nami vyhlásenou verejnou anonymnou súťažou bol návrh štvorhviezdičkového hotela v Zuberci. Jej zámerom bolo získať kvalitný urbanisticko-architektonický návrh, ktorý zároveň zapadne do horského prírodného prostredia s výhľadmi na hrebeň Západných Tatier.

Wellness hotel Zuberec bude poskytovať služby pre 160 hostí. Nielen ubytovaní návštevníci, ale aj širšia verejnosť tu nájde reštauráciu, kaviareň, multifunkčnú sálu, plavecký bazén či wellness s piatimi saunami.

Do dvojkolovej súťaže sa prihlásilo 22 architektonických kolektívov. Do užšieho kola postúpilo 6 z nich. Víťazný návrh, ktorý získal od poroty najviac bodov, bol vypracovaný architektmi z ateliéru Geome3. Práve ich spracovanie inšpirované tradičnou architektúrou dreveníc  a rozmanité objemové členenie, získa aj reálne kontúry v horizonte najbližších rokov.

Wellness hotel Zuberec - developerský projekt od VI GROUP v Zuberci

Projekt musel ešte dozrieť, prešiel malými obmenami, aby reflektoval aktuálne podmienky, ktoré vyvstávajú v procese. Momentálne sa pripravuje pre územné rozhodnutie a následne sa môžeme pustiť do ďalších povoľovacích procesov.

V prípade, že by ste si chceli vypočuť celú panelovú diskusiu na tému Znovuzrodenie architektonických súťaží i ďalšie, ktoré sa preberali na konferencii REALITY Summit 2023, nájdete ich tu: www.smekonferencie.sk